tisdag 1 september 2009

Måndag och derby!

Måndag och årets hemmamatch alla kategorier stod framför dörren. Mötte upp grabbarna på möllan där vi avnjöt några öl på ett kokande Ölcafeet med sång sång sång och sång! Man började tagga till direkt. Jag bestämmde mig ganska snabbt att jag skulle stå denna matchen, är det en match man verkliegn ska stå så är det denna. Skånederby mot Helsingsborg , större än så blir det inte. Vanligtvis sitter jag bland fisarna som inte orkar stå. Matchen börjar och vi MALMÖ, vi är MALMÖ! Vi visar hur läktarkultur ska skötas. En mäktigt tifo som spelarna möts av när de entrar planen.

Har man någongång sett/varit med om detta live så verkar orden " vackra,snyggt,fint och fantastiskt" som otillräckliga. Detta är så mycket större än så. Jag hoppas ni kunde förstå helt. Det är ren kärlek helt enkelt. En evig! Som med lisette, fast detta är med 11 killar! Ni vet!

Matchen gick sådär, 0 - 0 är väl inget stt skryta med visst det är bättre än en förlust. Saker måste göras, fel spelare får spela, fel spelare spelar på fel ställe och få visar det hjärta man ska ha för att spela i världens vackraste och en av sveriges anrikaste föreningar Malmö FF. Hade gärna gått in på detalj vad som verkligen är fel, men tror inte ni haft så mycket intresse av de,ä'

Tyvärr så är det inte fotbollen som kommer i fokus dagen efter. Det är idioterna från helsingborg som " tog vägen" genom kyrkogården på gustav adolfs torg inne i centrala malmö på väg till stadion. Och vandaliserer där inne, totalförstör en grav och massa annat. Det är heelt heelt oacceptabelt oc´h finner fan inte ord. Det har inget med fotboll att göra, så sjukt jävla fegt och korkat. En gravsten liksom. en kyrkogård den lugnaste platsen i världen. För fan! Men Hif är ett jävla pack, det vet alla om!


// Christoffer

Inga kommentarer: