tisdag 18 augusti 2009

Malmöfestivalen!

För er som inte vet så arrangeras Malmö Festivalen varje år en vecka i augusti månad och hela stan är full med folk och fest och matlukt. Man åker dit för att äta god mat från olika kontinenter och se på lite artister och bara minga.

Lisette och jag tjuvstartade med en av våra speciale på festivalen i lördags, efter vi kommt från från göteborg så behöve vi lite färdkost till oxie. Cajunkryddad kyckling med klyftpotatis därtill lime&vitlökssås som man får med en morrotssallad. Den är heeeelt fantastiskt och verkligen värd vartenda krona man ger för den.

Söndagen prövade vi något nytt för första gången något som vi tyckte lät gott för stunden. Grillad fläskkarre i baguette med bearnaisås som man fick potatissallad till. Lät riktigt gott men usch nej, de var verkligen inte vad vi väntade oss. Vi hade målat upp en bild i huvudet av något mycket godare . Fett, torrt och segt var de. Vi fick helt enkelt kasta allt och gick till något som vi vet altid funkar. Texasburgaren med ajvar , lök och fårost. En riktigt klassiker. Sen slog de oss, vi gillar verkligen mat!

Vad blir det för mat imorgon ? Texasburgare känns väldigt frestande, för vi ska väl i alla fall inte göra fler utsvävningar och prova på mer nytt ?

Vi traskar förbi Svenska Kyrkans litte bod där man kunde skriva ner en bön på ett stort plakat. Lisette ska såklart fram och önska något, undra vad hon önskar ? Något i stil med " Jag ber för Christoffer, han behöver det, han är lite kokolooooko ". Den tackar vi för! hahaha så himla go!

Har man bott i Malmö hela sitt liv är Festivalen inte längre en stor grej men går man med lisette blir den bannemig heeeelt fantastisk!

// Christoffer

Inga kommentarer: